Încearcă azi

DE CE VREI SĂ SLĂBEȘTI?

de Cori GramescuAugust 18, 2021

DE CE VREI SĂ SLĂBEȘTI? RĂSPUNDE-ȚI CLAR LA ÎNTREBAREA ASTA. APOI, APUCĂ-TE DE TREABĂ!

Decizia de a slăbi e ca o tornadă. Ne spunem brusc: ”De azi îmi schimb viața! Vreau să fiu slabă și fericită și voi face orice pentru asta!”. Deseori, corelăm pierderea în greutate cu fericirea, pentru ca apoi să descoperim că entuziasmul trece și că ceea ce rămâne e doar disciplina. Deși slăbitul ne poate face să ne simțim mai bine și mai sănătoase, acesta nu ne face implicit și mai fericite.

Ca femeie, am crezut deseori că slăbitul îmi va aduce lucruri în viață care mi se păreau că-mi lipsesc: mai multă atenție din partea bărbaților, iubirea la care visasem de când mă știam, un serviciu mai bun, o viață ideală, plină de evenimente fantastice, de care m-aș fi bucurat relaxată și liberă, fiindcă aș fi arătat ”bine”. Iar eu consideram aspectul fizic ca pe un deschizător de uși pentru orice experiență pozitivă la care visam. Te recunoști și tu în povestea asta?

Impulsurile și emoțiile ne fac să luăm decizia de slăbi. Dar, deseori, nu ne gândim în profunzime la adevăratele noastre motive, ca să înțelegem clar de ce vrem să investim timp, efort și disciplină în procesul de slăbire. De obicei, argumentele noastre sunt destul de superficiale și nu reprezintă baza unei schimbări reale a stilului de viață. Ca să nu mai zic de o schimbare reală a structurii mentale și a convingerilor noastre! Trebuie, mai întâi, să renunțăm la constrângerile propriei noastre minți și ale ideilor care o limitează. După aceea, totul se va aranja, cu ajutorul unor noi reguli, care ne vor ajuta să ne atingem scopul!

Deci, înainte să te angajezi în procesul de pierdere în greutate, gândește-te DE CE vrei să faci asta și CE BENEFICII îți vor aduce acele kilograme pierdute în viața ta. Indiferent ce răspunsuri ai, nu uita că ele trebuie întotdeauna să fie DESPRE TINE: sănătatea TA mai bună, starea TA mai bună, respectul TĂU de sine mai mare – și așa mai departe. Nu te angaja în procesul de pierdere în greutate pentru că:

 • Cei dragi nu te respectă și te iau peste picior din cauza aspectului fizic și a greutății
 • Bărbatul pe care îl iubești nu se mai uită la tine din cauza greutății tale și spune că te-ar iubi dacă ai fi mai slabă
 • Vrei să le dovedești altora că meriți să fii iubită dacă slăbești
 • Crezi că a fi slabă înseamnă că vei avea mai mult succes în viață
 • Îți închipui că vei fi împăcată cu tine însăți dacă vei fi slabă.

Iată câteva răspunsuri  bune la întrebarea ”DE CE vreau să slăbesc”:

 • Vrei să simți că ai mai multă energie
 • Vrei să te miști mai liber și cu mai multă ușurință
 • Vrei să înveți cum să mănânci mai sănătos și să consumi produse mai puțin procesate
 • Vrei să integrezi exercițiile fizice în viața ta și să te bucuri de beneficiile acestora
 • Vrei să afli mai multe despre tine însăți și despre cine ești cu adevărat
 • Vrei să evoluezi ca persoană și crezi că mișcarea și renunțarea la ”mâncatul de nervi” și la obiceiurile dăunătoare sunt instrumente care te vor ajuta pe acest drum
 • Vrei să dai un exemplu pozitiv familiei și copiilor

Când îți vei stabili limpede motivele pentru care vrei să slăbești, vei avea un bun punct de pornire în călătoria ta; vei vedea că merită să te bucuri de ea, să vezi rezultatele dorite și să-ți păstrezi disciplina pe parcurs.

Mintea limpede și sinceritatea față de tine însăți reprezintă cheia succesului, indiferent ce ți-ai propune să faci!

Noutăți și articole Yummdiet

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si te vom tine la curent cu ultimele trend-uri, noutati, articole si oferte.