Încearcă azi

De ce azi e ziua ideală pentru a începe să-ți schimbi viața?

de Cori GramescuAugust 18, 2021

De ce azi e ziua ideală pentru a începe să-ți schimbi viața?

Te-ai gândit vreodată că vrei să implementezi un obicei sănătos în viața ta, dar tot timpul l-ai amânat? De exemplu, să mănânci mai multe legume, să faci o oră de fitness pe săptămână sau să te lași de fumat. Vrei să o faci, dar, cumva, reușești întotdeauna să întârzii acel prim pas către schimbare. Oare ce ne trage înapoi? De nu putem să facem ceea ce spunem că vrem să facem, mai ales dacă acest lucru ne va îmbunătăți viața?

Oricât de banal ar suna asta, schimbarea nu e ușoară. Ne e simplu să rămânem în zona de confort, dar nu-i deloc ușor să ieșim din ea. Aceasta e adevărata provocare pentru majoritatea dintre noi: să facem acel prim pas, să ne angajăm în acel proces de schimbare și să îl urmăm orice-ar fi. Dar, uneori, punem prea mare presiune pe noi înșine în legătură cu modul în care ar trebui să arate respectiva schimbare, în loc să trecem la treabă și să ne lăsăm în voia procesului, cu suișurile și coborâșurile lui.

Fiecare zi este o foaie goală care așteaptă să fie scrisă, o ocazie de a ne trăi cât mai bine viața. Schimbarea nu înseamnă un moment unic în viață, pe care, dacă îl ratăm, vom regreta cât vom trăi. Nici vorbă! Schimbarea e posibilă în orice clipă decidem să facem ceva nou pentru propria persoană. Azi e ziua ideală pentru schimbare!

Când privim schimbarea ca pe o activitate de programat cândva în viitor, s-ar putea să nu o facem niciodată. La fel ca multe alte planuri, e simplu să anulezi schimbarea din cele mai neînsemnate motive, reale sau imaginare. Dar, dacă privim schimbarea ca pe o acțiune pe care o putem implementa imediat, ea capătă consistență și e mai ușor de făcut. De exemplu, dacă decid că vreau să mănânc mai sănătos, adăugând mai multe legume la mese, atunci, la următoarea masă, pot să cumpăr niște roșii cherry, castraveți și ardei grași, să fac o salată și să o mănânc cu o friptură.

Dacă vrei să reușești, indiferent de ceea ce îți propui, mai întâi trebuie să începi! Iată câteva trucuri care te-ar putea ajuta să rămâi concentrată la scopul tău, fără a simți presiunea altor sarcini pe care le ai de gestionat. Iată sugestiile mele:

  1. Fă-ți un ritual de dimineață

Ritualurile sunt o metodă excelentă de a-ți începe ziua, fiindcă îți oferă energie pozitivă și îți dau încredere că vei avea o zi reușită. Unul dintre ritualurile mele preferate este să-mi vizualizez ziua, la cafeaua de dimineață. Mă imaginez calmă și hotărâtă, pregătită să primesc orice urmează să-mi ofere ziua cu ăncredere și echilibru. Îmi imaginez că voi reuși tot ce mi-am planificat și că voi fi înconjurată de oameni cu suflet bun, care mă vor ajuta în caz că voi avea nevoie. Un ritual de dimineață îți poate conferi putere și îți dă încrederea că poți face orice!

  • Acceptă faptul că evoluția personală poate fi dificilă

De fiecare dată când vreau să schimb ceva în viața mea, știu că drumul nu va fi ușor. Învățarea unui lucru nou sau renunțarea la un obicei vechi necesită timp și răbdare și nu se întâmplă peste noapte. Dar, dacă rețin această idee, îmi este mai ușor, pentru că nu mai simt că trebuie să aștept ”momentul potrivit” pentru schimbare; știu că acest moment nu există. De aceea, încep direct pregătită să îmi forțez limitele, simt disconfortul cauzat de schimbare, dar, orice ar fi, merg mai departe până când reușesc.

  • Ia suișurile și coborâșurile ca pe ceva normal

Schimbarea nu e floare la ureche. Ea necesită efort și rezistență, atunci când întâmpini dificultăți. Dar, deoarece știu că acesta e un proces inevitabil când vine vorba de o schimbare, nu mă tem de ceea ce mă așteaptă și înțeleg că ea aduce atât suișuri, cât și coborâșuri, fiindcă învățarea unei noi abilități sau a unui nou obicei este un proces care durează și nu ne putem atinge scopul decât dacă îl exersăm în continuare. La fel cum un atlet se antrenează zilnic pentru a se menține în formă, chiar dacă nu participă la nicio competiție, tot așa, trebuie să ne antrenăm permanent pentru obiectivele pe care le avem, știind că practica este mama învățăturii. Schimbările din viață nu sunt neapărat un proces încântător; n-or să-ți cânte îngerii în jur doar fiindcă azi ai decis că e ziua potrivită ca să începi să te schimbi. Dar nu uita că nu există o clipă sau o zi ideală pentru a încerca să progresezi și să îți îmbunătățești existența. Trebuie doar să faci primul pas către schimbare și să te ții în fiecare zi de ea, atât cât îți stă în putință. Apoi, într-o zi, vei descoperi că schimbarea nu mai este un efort: pur și simplu, devine un comportament normal.

Noutăți și articole Yummdiet

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si te vom tine la curent cu ultimele trend-uri, noutati, articole si oferte.