Încearcă azi

Cum ne poate ajuta vizualizarea atunci când vrem să slăbim

de Cori GramescuAugust 18, 2021

Cum ne poate ajuta vizualizarea atunci când vrem să slăbim

Vizualizarea (sau vizualizarea creativă) este o tehnică care folosește imaginația pentru a crea și a vizualiza anumite scenarii cu ochiul minții. Prin utilizarea tehnicilor de vizualizare, îți poți crea un tablou mental despre un anume lucru și apoi te poți concentra periodic pe această imagina sau acest scenariu.

Deși poate că sună abstract, vizualizarea a revoluționat cărțile de self-help, conferințele TED, podcast-urile și experții în afaceri. Sigur ai auzit deseori atleți și artiști vorbind despre vizualizarea înainte de competiții sau înainte de a urca pe scenă, ca mod de a se concentra la succesul inițiativei lor.

Dar vizualizarea e o practică ce poate fi folosită și în alte aspecte ale vieții, inclusivi în procesul de slăbire. Ea poate contribui la atingerea scopului tău, ajutându-te să îți imaginezi capătul drumului pe care ți l-ai propus. 5-10 minute de vizualizare pe zi îți pot îmbunătăți viața  și, dacă faci repetat acest exercițiu, îți poți programa subconștientul și te poți motiva să faci ceea ce trebuie și ceea ce te ajută la îndeplinirea obiectivului tău.

Îți voi da câteva exemple de aspecte pe care le poți îmbunătăți în cadrul procesului de pierdere în greutate, cu ajutorul vizualizării:

Scopuri și mentalitate clare

Vizualizarea te poate ajuta să îți creezi un mod de gândire orientat către succes, pentru a-ți atinge obiectivele privind slăbitul și pentru a te ține de ele, indiferent de suișurile și coborâșurile care pot apărea pe parcurs. Imaginează-ți care e scopul dorit și cum te vei simți când îl vei atinge. Apoi, vizualizează zilnic rezultatul final, până când ajungi la el. Acest exercițiu îți va ușura procesul de slăbire, pentru că îți menține optimismul și pozitivitatea chiar și în cele mai dificile perioade.

Alimentație mai sănătoasă pentru scopul tău

Procesul de pierdere în greutate aduce cu el multe obiceiuri noi, printre care și mâncatul de alimente noi. Integrarea acestora în dieta ta ar putea să fie dificilă la început, fiindcă nu ești obișnuită cu ele, cu gustul lor sau cu modul de preparare. Vizualizarea te poate ajuta să le accepți și să le folosești cât mai des posibil, dacă îți imaginezi beneficiile pe care acestea le vor avea pentru mintea și corpul tău, dar și faptul că te vor ajuta să te simți bine, energică, să arăți bine și să fii mai sănătoasă. Nu uita: vizualizarea înseamnă să te gândești la ceea ce vrei să obții, nu la ceea ce vrei să eviți!

Putere, prin sport

Exercițiul fizic poate fi ceva nou pentru tine atunci când vrei să slăbești. Deci, dacă ești începătoare, ți-ar putea fi greu la început. Dar vizualizarea te poate ajuta să treci peste efort: imaginează-ți cât de bine, puternic, sănătos și în formă se va simți corpul tău, după fiecare sesiune de exerciții fizice. Deși efortul fizic poate fi dificil la început, el devine mai ușor odată cu trecerea timpului, iar progresele nu întârzie să apară. Perseverează cu ajutorul vizualizării și rezultatele vor veni!

yummdiet.com e o platformă de diete și stil de viață sănătos, în cadrul căreia specialiști nutriționiști sunt permanent alături de tine. Fă-ți abonament acum: https://yummdiet.com/products 

Noutăți și articole Yummdiet

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si te vom tine la curent cu ultimele trend-uri, noutati, articole si oferte.