Slăbește și păstrează-ți greutatea mâncând ce-ți place!
De ce contează flexibilitatea mentală în procesul de slăbire?
Multe dintre noi credem că slăbitul necesită o abordare de genul ”totul sau nimic”. Când decidem că vrem să slăbim, vrem să o facem repede și ne schimbăm toate obiceiurile privind alimentația și mișcarea, în speranța că toate aceste viraje bruște ne vor ajuta să ne atingem cât mai repede obiectivul. Dar oare această schimbare extremă de comportament este durabilă? Vom putea să ne menținem noile obișnuințe impuse și după ce slăbim atât cât ne-am propus? Sau, după ce ne vom atinge obiectivul, vom reveni la obiceiurile dinainte, vom uita cât am pătimit și vom irosi eforturile făcute, fiindcă nu ne ținem de ceea ce am învățat?
Slăbitul nu ar trebui să fie un proces ”pe repede înainte”; această abordare nu duce nicăieri. Ceea ce contează mai mult decât pierderea în greutate este să înțelegem DE CE trebuie să ne schimbăm obiceiurile privind mâncarea și mișcarea, precum și alte alegeri din modul nostru de viață, ca să putem fi cât mai sănătoase și în formă posibil, pe termen lung. A alege să slăbești într-un mod sănătos, fără a te grăbi și a-ți forța inutil limitele, reprezintă cheia către o transformare de durată și către menținerea sănătății mentale în timpul acestui proces de evoluție din viața ta.
Ne putem menține flexibilitatea mentală atunci când înțelegem că slăbitul este un proces. Dacă nu ne grăbim sau nu ne limităm transformarea la un anume interval de timp (pentru ca apoi să acumulăm frustrări, în caz că nu ne atingem obiectivul), vom rămâne relaxate și fericite în timpul acestei călătorii și nu vom adăuga presiuni inutile asupra nouă însene pe parcursul procesului de transformare, care, oricum, poate fi destul de dificil la început, atunci când învățăm și implementăm noi abilități.
Cum ne menținem flexibilitatea mentală în cadrul procesului de slăbit? Trebuie să fim organizate, disciplinate și conștiente de acest proces. Iată câteva ponturi și trucuri prin care putem rămâne echilibrate și fericite în timpul unui proces de pierdere în greutate:
Uită de mentalitatea ”alimentele sunt ori bune, ori nesănătoase”
Totul se rezumă la echilibru. Rețeta este următoarea: mănâncă mai multe alimente sănătoase, dar permite-ți, ocazional, să consumi și mâncăruri care îți plac, deși nu sunt neapărat recomandate pe termen lung, dacă vrei să te menții în formă optimă. Ideea nu e că alimentele sunt bune sau rele: e vorba de alegerile pe care le faci atunci când le consumi.
Concentrează-te pe ceea ce poți obține, în mod realist
Nu are rost să vrei să arăți ca o tipă-influencer de pe Instagram, care e instructoare de fitness și face sport toată ziua, fiindcă asta e meseria ei. Dacă îți stabilești un astfel de scop, nu vei face decât s-o iei razna. Fii cea mai bună versiune a ta și caută în fiecare zi să faci alegeri mai bune pentru tine. Nu trebuie să te compari decât cu tine însăți!
Schimbă-ți obiectivele
După cum spuneam la începutul articolului, slăbitul nu e întotdeauna scopul principal, chiar dacă pare să pară așa. Concentrează-te pe o alimentație mai sănătoasă, dormi mai mult, fă sport moderat și eficient – iar pierderea în greutate nu se va lăsa prea mult așteptată.
yummdiet.com e o platformă de diete și stil de viață sănătos, în cadrul căreia specialiști nutriționiști sunt permanent alături de tine. Fă-ți abonament acum: https://yummdiet.com/products
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si te vom tine la curent cu ultimele trend-uri, noutati, articole si oferte.